WordPress-verkkosivuston latausnopeus

WordPress-verkkosivuston latausnopeus

WordPress-verkkosivuston latausnopeus on merkittävässä roolissa siinä, kuinka tehokkaasti sivustosi konvertoi sivustovierailijoita!

Nopeudella on siis merkitystä. Mitä hitaammin sivut ja sen toiminnot latautuvat sivustovierailijan selainlaitteelle, sitä todennäköisemmin vierailija ehtii tuskastua ja siirtyä pois, jolloin konversioita ei pääse syntymään.
Selaajien vierailuajan pituus sivustollasi kertoo hakukoneille, kuinka relevanttia ja mielenkiintoista sisältösi on. Nopeasti poistuvien selaajien määrä ja kokonaisvierailuaikojen keskiarvo määrittävät yhtenä osatekijänä sivustosi hakukonesijoitukseen hakuja tehdessä.

Sivustosi nopeutta voit testata helposti esimerkiksi PageSpeed Insights -työkalulla.

WordPress-verkkosivuston latausnopeus on monen tekijän summa
verkkosivuston latausnopeutta havannoiva kuva, joka kertoo 100% onnistuneesta nopeausoptimoinnista

Sivustosi latautumisnopeuden kokonaisuus muodostuu suuresta joukosta asiota, joista osaan voit vaikuttaa itse suhteellisen helposti. Osa latautumisnopeudenn tekijöistä määrittyvät palveluntarjoajan valinnalla ja valitsemallasi palvelupaketilla.

Alla tärkeimpiä WordPress verkkosivuston latausnopeuteen vaikuttavia tekijöitä.

Palveluntarjoaja

Webhotellin palvelinresurssit ja kuinka pitkälle palvelimia on optimoitu juuri WordPress -verkkosivustojen ylläpitoon.
Palvelinkoneiden palvelinohjelmistojen sekä palvelintietokantojen tulee olla WordPress -pohjaisille sivustoille parhainten soveltuvia.
Suomen sisäisillä markkinoilla silläkin on merkityksensä, että palvelintarjoajan palvelimet sijaitsevat Suomessa.

Hosting

PHP-versioiden päivitys, sekä palvelintasolla tehtävä CSS:n ja javascriptin pakkaaminen.

Tietokantojen optimointi

Revisionit eli julkaisu/postausversioiden poistaminen, rajoittaminen tai niiden estäminen. Käytöstä poistettujen lisäosien jättämien tietojen poisto.

Välimuisti eli cache

Staattisilla verkkosivuilla välimuistin avulla sivuston latausnopeutta voidaan tehostaa usealla eri tapaa. Välimuisti tallentaa sivuston sivut staattisiin tiedostoihin ja vähentää palvelimen prosessointikuormaa.
Palvelimen välimuistin lisäksi cachetukseen voi käyttää lisäosia, esimerkiksi WP Rocketia.

Teema

Sivuston visuaalisen ulkoasun määrittäminen tapahtuu teemalla. Valmisteemat ovat usein hyvin raskaita ja toisaalta myös helposti rikkoutuvia eikä niiden päivittymisestä uusien WordPress-versioiden mukana ole aina takeita. Vakioteemoista Artion yleisesti käyttämä Hello -teema on kepeä, ja kustomoimme teeman sitä rakentaessa aina mahdollisimman keveäksi.

Lisäosien määrä

WordPress tarvitsee useimmiten jokusen lisäosan, jotta sen päälle voi rakentaa nopeasti latautuvan ja nykyaikaisen verkkopalvelun. Lisäosien valinnassa tulee huomioida kolmannen osapuolen lisäosan toimintavarmuus, lisäosan turvallisuus sekä monipuolisuus. Mitä paremmin lisäosat on valittu, sitä vähemmän niitä tarvitaan, sillä parhaimmat WordPress lisäosista sisältävät itsessään useita tarpeellisia toimintoja ja lisäosien määrä karsiutuu näin luontevasti.

Kuvatiedostojen optimointi

Kuvatiedostojen koko ja tiedostoformaatti vaikuttavat suuresti sivuston latausnopeuteen. Kuvien optimoimisesta WordPressiin ohjeineen voit lukea lisää blogikirjoituksestamme.

Aika nopeusoptimoida WordPress-kotisivut?

Valitsemalla Artion kumppaniksesi verkkosivustokehitykseen saat nopeasti latautuvat, erottuvat, näyttävät  ja käyttäjäystävälliset verkkosivut, jotka hakukoneetkin huomaa!

Me olemme ketterä toimija, joka palvelee mielellään asiakkaita aina pk-yrityksistä suuriin julkishallinnon ratkaisuihin. Toteutamme hyvin erilaisia WordPress-pohjaisia verkkopalveluita verkkosivuista ja verkkokaupoista lisäosien ohjelmointiin.

Kuten jo mainittu, WordPress verkkosivuston latausnopeus on monen tekijän summa. Meillä Artiolla WordPress -sivustojen nopeusoptimointiin on kiinnitetty alusta saakka huomiota jo palvelintasolla ja päivitämme palvelimia ja palvelintietokantoja jatkuvasta taataksemme asiakkaillemme parhaan mahdollisimman lähtökohdan asiakasvirtojen saavuttamiseen verkkopalveluissaan!

Artion Webhotelli

Palvelimemme sijaitsevat Suomessa ja ovat jatkuvassa ylläpidossa sekä seurannassa. Asiakkaiden WordPress-sivustot ovat aina kolmen palvelimen klusterissa, joten käyttökatkokset ovat äärimmäisen harvinaisia, eivätkä normaalit käyttöjärjestelmän päivitykset ja palvelimien uudelleenkäynnistykset vaikuta palvelutasoon. Perusvarustukseen kuuluu myös Fail2ban-palvelu, jolla estetään ulkopuolisten kirjautumisyrityksiä WordPressin hallintaan.

Artion WordPress-ylläpitopalvelu

Kun jätät verkkosivustosi Artion ylläpitopalveluun, voit olla varma, että sivustosi on aina ajan tasalla, lisäosat päivitettynä. Asennamme,  ylläpidämme ja varmuuskopioimme (50 päivän kierrolla) WordPressin aina parhailla käytännöillä, sekä vaihdamme sen automaattisesti käyttämään uusinta mahdollista PHP-versiota. Ylläpitopalvelumme on maksullinen lisäpalvelu, joka takaa sen, että verkkosivusto on mahdollisimman hyvin ajan tasalla. Palvelun hinta on alk. 30,00 €/kk + ALV.

Kun kiinnostut palveluistamme, pyydä meidät tukemaan brändiänne. Ota rohkeasti yhteyttä. Jutellaan yhdessä lisää juuri teille sopivasta ratkaisusta!

Valitse 
Artio

kumppaniksi😊

Eikö
etsimääsi
löydy?